Ghid audio

În lumea 4K de astăzi, avem adesea tendința de a uita unul dintre cele mai importante lucruri atunci când filmăm videoclipuri, și anume sunetul!

Întrebați-vă ce preferați, un videoclip cu o imagine clară și precisă, dar cu un sunet țipător și zgomotos care aproape că vă doare urechile sau un videoclip cu o imagine ușor zgomotoasă și o calitate a sunetului bună și clară, care vă îmbunătățește experiența de vizionare. Un sunet de calitate poate fi uneori mult mai vital decât ingredientele vizuale ale unui videoclip. Cu un sunet de bună calitate, este mai ușor să păstrați interesul spectatorului, chiar dacă imaginea pe care o vede nu este foarte bună. 

Există câteva standarde obiective care definesc o calitate excelentă a sunetului: distorsiune scăzută, răspuns larg la frecvență și o gamă dinamică. Acestea sunt standarde orientate spre hardware, dar se aplică într-o anumită măsură și înregistrărilor. Efectele sonore de fundal sunt altele care, folosite corect, vă vor pune în valoare povestea și vor face ca videoclipul dumneavoastră să fie deosebit. 

În acest ghid vă vom ghida prin diferite microfoane și diferite moduri de înregistrare a sunetului pentru videoclipurile dumneavoastră. 

Microfoane shotgun 

Capturarea sunetului de înaltă calitate oferă multe provocări atunci când filmați videoclipuri. Unul dintre cele mai mari avantaje pe care le au microfoanele shotgun este modelul lor de captare îngust. Acesta este un mare pas înainte față de microfonul încorporat în camera de filmat, care, în general, are o calitate mai slabă, un sunet "voluminos" și un tipar de captare mai larg, ceea ce face ca mai mult sunet din mediul înconjurător să ajungă pe înregistrare. 

Microfoanele de tip "shotgun" sunt utilizate în mod obișnuit pentru discuții sau interviuri, discursuri în cadrul ședințelor și conferințelor. În astfel de scenarii, vorbitorul nu trebuie să țină în mână un microfon și să vorbească în el sau să își fixeze un microfon pe corp pentru a-și înregistra discursul sau prelegerea. 

Microfoanele Shotgun arată ca niște tuburi lungi și înguste, cu fante uniform distanțate de-a lungul fiecărei laturi și o capsulă la capătul din spate. Aceste microfoane sunt concepute pentru a permite ca sunetul din fața microfonului să treacă prin tub spre capsulă. În același timp, sunetele dinspre părțile laterale trebuie să intre prin fante. Acest lucru creează un efect de anulare care duce la respingerea sunetelor din jur. 

În acest fel, microfonul poate localiza cu precizie sursa sunetului și, în același timp, respinge alte zgomote. Microfonul de tip "shotgun" este cel mai precis dintre toate microfoanele. 

Designul exact și calitatea variază de la un microfon la altul. Cele bune pot respinge aproape toate sunetele care vin dinspre părțile laterale, în timp ce captează în continuare sunetele din față. Acestea vă vor oferi un raport semnal/zgomot mai bun. 

Un alt avantaj al microfoanelor de tip "shotgun" este că acestea sună adesea mai natural decât cele de tip lavalieră și nu este nevoie să le ascundeți. 

Microfoanele Shotgun sunt ușor de montat pe un suport de microfon sau pe un stâlp cu braț pe care îl puteți ascunde cu ușurință în afara imaginii. 

Arată produsele 

Microfoane Lavalier 

Un microfon lavalier, cunoscut și sub numele de lav, microfon de corp, microfon de guler, microfon de gât sau microfon personal, este un microfon de mici dimensiuni utilizat pentru interviuri, televiziune, teatru și discursuri publice, pentru a permite operarea cu mâinile libere. 

De mărimea unei agrafe de hârtie și având o mică clemă de crocodil, poate fi atașat aproape de gura subiectului pentru a produce un sunet clar și uniform, fără a capta zgomotul de fond. Microfoanele Lavalier sunt adesea omnidirecționale, ceea ce înseamnă că nu resping niciun sunet din nicio direcție. 

Un microfon de lavalieră se potrivește la fel de bine dacă filmați cu o cameră video, o mirrorless sau un smartphone. Majoritatea microfoanelor vin cu o conexiune TRS sau TRRS și sunt ușor de conectat la dispozitivul dvs. 

O lavalieră cu fir este cel mai accesibil și cel mai ușor de utilizat. Un cablu subțire este atașat de obicei la miniplug. După ce atașați microfonul, pur și simplu treceți cablul până la cameră și conectați cablul la mufa de microfon. Majoritatea cablurilor disponibile sunt suficient de lungi pentru a se adapta la distanța corectă dintre camera dvs. și subiect. În caz contrar, sunt disponibile cabluri prelungitoare la magazinul local de electronice. 

Dacă doriți ca microfonul lavalieră să fie fără fir, este ușor să îl conectați la un transmițător fără fir din seria Saramonic Blink, de exemplu. 

Arată produsele 

Microfoane fără fir 

Microfoanele fără fir sunt utilizate pe scară largă în industria de conținut, în radiodifuziune și în vorbirea în public pentru a permite vorbitorilor, intervievatorilor, artiștilor să se miște liber în timp ce folosesc un microfon fără a avea nevoie de un cablu atașat la microfon. Un sistem de microfon fără fir este format dintr-un microfon (uneori încorporat într-un emițător), un emițător și un receptor. 

Într-un microfon fără fir, un semnal sonor este convertit într-un semnal electronic, semnalul electric trece la un emițător care convertește semnalul în unde radio și îl trimite la un receptor care este conectat fie la o cameră foto, fie la un smartphone. 

Majoritatea microfoanelor fără fir utilizează tehnologia de transmisie fără fir de 2,4 GHz și tehnologia Gaussian frequency-shift keying, care reduce la minimum interferențele asupra semnalului de la alte dispozitive radio. 

Microfoanele wireless sunt perfecte pentru cei care creează conținut, cum ar fi vloguri, Instagram Stories, livestream-uri, clipuri YouTube, podcast-uri, interviuri sau de ce nu pentru a îmbunătăți sunetul în timpul ședinței echipei dumneavoastră. 

Arată produsele 

Microfoane pe cameră 

Un microfon de cameră are adesea un design subțire și este conceput pentru a funcționa cu un aparat foto. Acesta se montează în sabotul camerei. 

Microfoanele încorporate pe camerele foto nu sună foarte bine. Acestea au tendința de a prelua o mulțime de zgomote mecanice și de manipulare de la camera însăși și produc un sunet "voluminos". Microfoanele externe de pe cameră sunt concepute pentru a depăși din punct de vedere sonor microfoanele încorporate. 

Suporturile care însoțesc microfoanele de pe cameră sunt adesea prevăzute cu sisteme de suspensie numite "shock mounts", care ajută la izolarea microfonului de zgomotul mecanic și de manipulare. 

Microfoanele de pe cameră se conectează fie cu mufe mini-plug de 1/8" (3,5 mm), fie cu conectori XLR. Intrările de microfon cu mini-plug sunt obișnuite pe camerele video de consum, pe camerele DSLR cu funcție video și pe camerele video profesionale de dimensiuni mai mici. Intrările XLR se găsesc de obicei în perechi pe camerele video profesionale de dimensiuni medii și mari. Înainte de a alege ce fel de microfon pentru cameră să folosiți, trebuie să stabiliți mai întâi ce fel de intrare de microfon are camera dvs. de filmat. 

Arată produsele 

Accesorii 

Atunci când sunt utilizate în aer liber, toate microfoanele necesită o protecție adecvată împotriva vântului. Majoritatea microfoanelor sunt livrate cu o protecție împotriva vântului din spumă. Aceste parbrize de tip burete sunt utile pentru brizele ușoare sau pentru aerul din interior, dar nu vă pot proteja sunetul în cazul unei rafale de vânt. 

Multe dintre microfoanele de pe cameră sunt compatibile cu un tip de protecție împotriva vântului numit "Fur Windshields". Un parbriz de blană este, în esență, o șosetă pufoasă pe care o trageți peste parbrizul de spumă care a venit cu microfonul. 

Microfoanele de tip "shotgun" pot fi, de asemenea, utilizate cu un tip de protecție împotriva vântului numit "softie indshields". Nu folosiți parbrizul din spumă inclus împreună cu un parbriz softie. Parbrizul softie este o invenție pufoasă cu un interior din spumă rezistentă și o garnitură de cauciuc în jurul deschiderii sale. Acoperă complet grila microfonului de pușcă și oferă ceva mai multă protecție împotriva zgomotului produs de vânt decât o fac parbrizele din blană. 

În unele situații, este posibil să considerați că este necesar un suport de șoc suplimentar sau o prelungire a cablului audio. Dacă filmați un interviu cu un microfon de tip "shotgun", poate fi util să aveți o bară cu braț sau un suport compact pe care îl plasați sub persoana pe care o intervievați. 

Arată produsele 

 

Focus Nordic AB Bucureşti Sectorul 2, Strada GARA HERĂSTRĂU, Nr. 4D, BIROUL E18, Bloc C, Etaj 5

Găsiți pe hartă

Abonează-te la buletinul informativ

Primiți cele mai recente știri despre produse, inspirație și oferte speciale.